Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска для сиру Валансе
Валансе — французький козячий сир у формі піраміди вагою 250 г, обсипаний деревною золою. Вперше цей сир такої незвичної форми зробили на честь повернення Наполеона Бонапарта з перемогою із єгипетської кампанії.
Для дозрівання сир поміщають в добре вентильованій сушарні на 4-5 тижнів, де він поступово вкривається тонкою скоринкою з блакитною цвіллю. Під скоринкою — ніжна м'якоть, трохи солодкувата віддає лісовим горіхом.
Склад закваски:
- Заквасочна культура для сиру Валансе.
- Фермент молокозсідальний.
- Культура плісняви Penicillium candidum.
- Культура плісняви Geotrichum candidum.
Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) | Пліснява (шт) |
---|---|---|---|
на 6 літрів | 1 | 1 | 2 |
на 10 літрів | 1 | 1 | 2 |
на 100 літрів | 1 | немає в комплекті | 2 |
Рецепт приготування сиру Валансе можна подивитися тут.