Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска для сиру Маасдам
Маасдам — голландський напівтвердий сир швейцарського стилю в основному з коров'ячого та іноді з козячого молока. Для сиру Маасдам характерні великі дірки та солодкаво-горіховий смак. Третій за популярністю голландський сир після Гауди та Едаму.
Маасдам має м'яку та пластичну консистенцію жовтого кольору, ніжний, солодкаво-горіховий смак, завдяки бактеріям, які додаються під час його виробництва. Сир має жовту шкірку, покриту воском.
Сир Маасдам використовують для приготування сандвічів і закусок, а також різних страв, соусів і десертів. Найкраще смакує із десертним та плодовим вином.
Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) |
---|---|---|
на 6 літрів | 1 | 1 |
на 9 літрів | 3 | 3 |
на 10 літрів | 1 | 1 |
на 20 літрів | 1 | 1 |
на 50 літрів | 1 | 1 |
на 100 літрів | 1 | немає в комплекті |
Рецепт приготування сиру маасдам можна подивитися тут.