Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска для сиру Кайрфіллі
Кайрфіллі - традиційний англійський сир родом із Південного Уельсу, з однойменного міста Кайрфіллі. Це сир із жирного цільного коров'ячого молока, який зараз заведено продавати молодим - витримки від 8 днів і до трьох тижнів.
Молодий Кайрфіллі являє собою сир у формі невисокого плоского циліндра, з натуральною скоринкою блідо-жовтого кольору з легким білим нальотом і ламким білим сирним тістом з невеликими механічними вічками і щільною консистенцією. Смак молодого сиру свіжий, з кислинкою, вельми солоний, має присмак трав і залишає в післясмаку цитрусові нотки.
Однак місцеві сировари виробляють й іншу, більш витриману версію цього сиру. За час підвально-печерної витримки від трьох місяців до одного року скоринка сиру вкривається нальотом плісняви, ущільнюється, твердне і коричневіє, а сир набуває більш комплексного смаку з відтінком грибів. Кайрфіллі, молодий або витриманий, відмінно плавиться і може стати як компонентом будь-якої страви, так і частиною тематичної сирної тарілки (особливо зріла його версія).
Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) |
---|---|---|
на 6 літрів | 1 | 1 |
на 10 літрів | 1 | 1 |
Рецепт приготування сиру кайрфіллі можна подивитися тут.