Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска для сиру Брі
Брі — французький м'який сир, з пікантним смаком, покритий скоринкою зі світлої цвілі, завжди невеликого розміру. Батьківщиною цього сиру є однойменна історична провінція Франції, межі якої приблизно збігаються з кордонами сучасного департаменту Сена і Марна в регіоні Іль-де-Франс неподалік від Парижа.
Виготовляється з коров'ячого молока. Має легкий запах плісняви, печериць та диму, білу оксамитову шкірку та жовтувату середину з характерним вершковим смаком. Брі має смак подібний на камамбер.
Склад закваски:
- Заквасочна культура для сиру Брі.
- Фермент молокозсідальний.
- Культура плісняви Penicillium candidum.
- Культура плісняви Geotrichum candidum.
Об'єм молока | Закваска (шт) | Фермент (шт) | Пліснява (шт) |
---|---|---|---|
на 6 літрів | 1 | 1 | 2 |
на 10 літрів | 1 | 1 | 2 |
на 100 літрів | 1 | немає в комплекті | 2 |
Рецепт приготування сиру брі можна подивитися тут.