Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пажитник насіння, 40 г
Пажитник (хельба, шамбала, фенугрек, чаман) - це спеція, що має яскравий аромат і використовується не тільки в кулінарії, а й у народній медицині.
Насіння пажитника має ромбічну форму, воно дрібне, завдовжки близько 4 мм. Колір коричнево-жовтий або червонуватий. Смак гіркуватий, аромат пряний.
Дуже добре підходить для додавання в сир, має виражений смак і запах (горіхово-грибний). Популярний в авторському сироварінні. Для посилення запаху і смаку насіння пажитника злегка обсмажують перед додаванням у сир.
Пажитник традиційно входить до складу сумішей прянощів із куркуми, хмелі-сунелі, аджики. У США пажитником ароматизують ром і кленовий напій, іноді додають у тісто для надання аромату хлібу. Крім цього, пажитник можна додавати до других страв з овочів і бобових, супів, соусів, підлив, чатні, маринадів, салатів, до тіста для випічки хліба та кондитерських виробів.
Основні характеристики:
• Склад: насіння пажитника.
• Колір: коричнево-жовтий.
• Зовнішній вигляд: насіння ромбічної форми.
• Вага: 40 г.